Εστίαση

Τ΄ Ανώγεια έχουν πολλές γραφικές παραδοσιακές ταβέρνες με αυθεντικές ντόπιες σπεσιαλιτέ φτιαγμένες από αγνά υλικά σε σπιτικές συνταγές. Το φημισμένο αντικριστό κρέας (οφτό στην τοπική διάλεκτο) πουθενά δεν είναι πιο νόστιμο. Αγνό και καθαρό κρέας από τα κοπάδια του Ψηλορείτη, ψημένο  με τον παραδοσιακό τρόπο, αργά δίπλα στη φωτιά θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι  έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα. «Δε νομίζω ότι έχω φάει στη ζωή μου καλύτερο οφτό από αυτό των Ανωγείων», λέει χαρακτηριστικά ο γνωστός Ηλίας Μαμαλάκης, στην ενότητα με τις ντόπιες συνταγές μαγειρικής. Μακαρόνια και πιλάφι βρασμένα σε ζωμό κρέατος (το γνωστό γαμοπίλαφο) αποτελούν άλλη μια επιλογή που πρέπει να γευτείτε. Σπιτικά ντολμαδάκια, μαγειρευτά φαγητά, απολαυστικά μεζεδάκια, καλιτσούνια, σαρικοπιτάκια και κάθε είδους πιτάκια, με καλή ρακή συμπληρώνουν ένα παραδοσιακό, χορταστικό και απολαυστικό γεύμα. Απολαύστε το!