Πρόσβαση

Με αυτοκίνητο

Στα Ανώγεια μπορείτε να έρθετε είτε μέσω Ηρακλείου (36 χλμ) είτε μέσω Ρεθύμνου (52 χλμ). Η διαδρομή από το Ηράκλειο είναι πολύ ωραία, περνώντας από όμορφα τοπία και χωριά. Ωστόσο πρόκειται για μια ορεινή διαδρομή, με πολλές στροφές και θέλει προσοχή, ειδικά το χειμώνα με τις βροχές και τα χιόνια. Ξεκινώντας από το Ηράκλειο θα ακολουθήσετε την εθνική οδό Ηρακλείου – Χανίων και θα βγείτε στην έξοδο για την παλαιά εθνική οδό για Γάζι και Ανώγεια. Στην συνέχεια θα σας καθοδηγήσουν οι πινακίδες.

Από Ρέθυμνο, οδηγήστε στην Εθνική Οδό με κατεύθυνση προς Ηράκλειο μέχρι τη διασταύρωση στο Πάνορμο όπου θα πρέπει να πάρετε το δρόμο προς την ενδοχώρα. Η διαδρομή διασχίζει την περιοχή του Μυλοποτάμου και περνάει από διάφορα χωριά μέχρι να καταλήξει στα Ανώγεια.

Με ΚΤΕΛ

Μπορείτε να προσεγγίσετε τα Ανώγεια και με ΚΤΕΛ, τόσο από Ηράκλειο όσο και από Ρέθυμνο. Υπόψη ότι λόγω πιο κοντινής απόστασης, τα δρομολόγια από Ηράκλειο είναι συχνότερα.

Από το Ηράκλειο, τα δρομολόγια για Ανώγεια ξεκινούν από τον σταθμό ΚΤΕΛ που βρίσκεται δίπλα στην Χανιώπορτα (Σταθμός Β, τηλ. 2810255965). Λεπτομέρειες για τα δρομολόγια μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα των ΚΤΕΛ Ηρακλείου: http://www.ktelherlas.gr/

Από το Ρέθυμνο θα πάρετε το λεωφορείο των ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου από τον Κεντρικό Σταθμό (τηλ. 28310 22212, http://bus-service-crete.com/). Αν έρχεστε από Χανιά, θα χρειαστεί να αλλάξετε δύο λεωφορεία (οπότε ελέγξτε κατά πόσο υπάρχει κοντινή σύνδεση των δρομολογίων).